HSP en ASS

In de loop der tijd ben ik gaan inzien dat er twee typen jongeren oververtegenwoordigd zijn in mijn praktijk. Blijkbaar kan ik zeer makkelijk een klik maken met jongeren die hooggevoelig (HSP) zijn en jongeren in het autistische spectrum (ASS)

HSP
Hooggevoelig zijn is geen hype maar ook geen label waar je mee te koop gaat lopen. Hooggevoelig zijn betekent in een groter bewustzijn leven. Je vangt veel meer informatie op in de dagelijkse omgang dan mensen die zich niet in het HSP profiel herkennen. 

Je raakt door de vele indrukken snel overprikkeld en vaak weet je op jongere leeftijd niet hoe je met alle informatie moet omgaan. 

ASS-diagnose
Als je een diagnose in het Autistisch Spectrum krijgt is er vaak al heel wat voorgevallen in je leven. In essentie ervaar ik jongeren met deze diagnose ook als extreem gevoelig. Een prettige doelgroep om mee te werken !

Graag betrek ik de ouders bij ASS diagnose in het traject omdat zij beter dan wie ook weten wat de voetangels en klemmen zijn in het leven van hun zoon of dochter.